A Szeretet Misszió szolgálat

Teréz anya:


Az élet himnusza
Az élet egyetlen - ezért vedd komolyan!
Az élet szép - csodáld meg!
Az élet boldogság - ízleld!
Az élet álom - tedd valósággá!
Az élet kihívás - fogadd el!
Az élet kötelesség - teljesítsd!
Az élet játék - játszd!
Az élet vagyon - használd fel!
Az élet szeretet - add át magad!
Az élet titok - fejtsd meg!
Az élet ígéret - teljesítsd!
Az élet szomorúság - győzd le!
Az élet dal - énekeld!
Az élet küzdelem - harcold meg!

Az élet kaland - vállald!

Az élet jutalom - érdemeld ki!
Az élet élet - éljed!

Mélyszegénységben élő család egy napja


Bogi, Balázs, Marianna, Petra és Alex. 5 gyerek, akiknek legnagyobb vágyuk néhány csirke, hogy legyen mit enniük, egy pár meleg cipő és kabát télre, de jól jönne egy kiskutya is, mert az előző pont a napokban pusztult el....
Mindössze egy napot töltöttem a családdal, mégis belopták magukat a szívembe. Semmijük nincs, de ők abból is adtak. Lehet, hogy nincs aranytojást tojó tyúkuk, de azt hiszem, mégis ők a leggazdagabbak a világon, mert mind a heten egészségesek, szeretik egymást, és olyan dolgokat kaptam Tőlük, amiket pénzen nem lehet megvenni.

Néhány gondolat a missziós szolgálattal kapcsolatban. Először is kifejezésre szeretném juttatni örömöm, mert ÉL A SZOLGÁLAT, ÉL A MISSZIÓ, ÉL AZ ADÁS ÖRÖME, ÉL A REMÉNY, ÉL A SZERETET. Nem csak egy fogalom a tudatokban, hanem kézzelfoghatóvá lett. Még akkor is, ha e hivalkodó világban ez egyenlő a semmivel, mert kicsike talán semmitmondó, de akkor is van. A jó értelemben értendő egészséges "igénytelenségnek" semmi köze a művészi sznob, a sznob igényességhez (-telenséghez) ... Mint ahogy a lehető legegyszerűbb csomagolásban, a szeretet csomagolásában felkínált ételeink fillérekbe kerülnek a világ legdrágább ételeihez képest (egy adag 545.000 forint is akár). A felkínált képek esetében a művészetet talán felejtsük el. Egyetlen céllal készülnek, ez az ellenszolgáltatás nélküli örömszerzés. Ez az adás-kapás öröme. Akik elfogadják kapnak, mi pedig adunk, és szintén kapunk érzéseket ... Olyan örömteli, hálás érzéseket, melyekkel mi is a kezekbe tehetjük szerény ajándékaink.Nincsenek státuszaink, itt karriert sem lehet építeni. Nincsenek reklámaink, és nem kérünk támogatókat sem. Mert hiszünk benne, hogy aki a szívével lát, vágyik megismerni eddig talán ismeretlen érzéseket ..

Köszönöm, hogy szerethetünk.

GardenMonk

Napjainkban lelki felajánlásaink napi szolgálatai során eljutottunk odáig (vélelmezem, hogy az információáramlásnak is köszönhetően), hogy egyre kevesebben utasítják el lelki felajánlásainkat. Egyre kevesebb alkalommal kerül sor ingerültségből, dezinformáltságból történő elutasításra, agresszivitásra. Sajnos igen, a szolgálatok alkalmával agresszív fellépésre, kéretlen szavakra is sor került, melyek hátterében lehet elkeseredettség, tehetetlenség, ezen érzésekből felszínre kerülő indulatok. Másrészt pedig nem kétlem, hogy a számtalan formában létező biznisztevékenység is kiválthat ilyen, vagy hasonló megnyilvánulásokat, illetve világunkban szinte létező számtalan vallás, szekta manipulatív, időnként "zaklató" megnyilvánulásai. Természetesen tisztelet a kivételeknek, de az igazság sajnos az is, amiről eddig gondolkodtam.

A másik nagyon lényeges szempont lelki felajánlásaink tekintetében, a SZERETET. Miért elengedhetetlenül fontos a szeretet minden olyan közegben, illetve ott is, ahol nem élnek "még" emberek (...)? Mert, ahol még nincs emberi tevékenység, de majd egyszer talán lesz, szeretetteljes, és minél kevesebb érdeknélküliség lehet az alapja egy majdan emberek által is élhető közegnek, mint ahogy szerintem vitathatatlanul fontos a szeretet, a szeretetteli megnyilvánulás-közeledés minden olyan helyzetben, amikor az ember kiszolgáltatottá válik, lelkileg, testileg meggyengül, magányosnak érzi magát, és meglehet nem azért van teljesen egyedül, magára maradva, mert ez volt a leghőbb kívánsága. Továbbá nagyon sokan elfelejtik, illetve még a gondolkodását is afelől feleslegesnek tartják, hogy nem jó másokat az orruknál fogva vezetni. Az egy másik kérdés, hogy a sumákság eleinte a tiszta igazság, jóindulat, szeretet rovására garázdálkodik, de előbb-utóbb kiderül a sunyiság, lehull az álca. Ez már csak így van. Bár világunkban leírhatatlanul sok negatív történés nem fordul az ellenkezőjére, s azt sem kétlem, hogy sosem élhetünk teljes biztonságban, és felhőtlen szeretetben, mert ennyire mások és mások vagyunk. Ami végül is csodálatos, de mint mindennek e földi világban ennek a "csodának" is megvannak az egyedi szépségei, és egyedi veszedelmei is. Konklúzió, szolgálunk tovább, mert hiszem, hogy szükség van rá. Mert, aki bajban van, segítségre szorul. Nem hiszem, hogy vígan, nevetgélve elutasítja a feléje nyújtott kezet ...  Köszönöm.


GardenMonk

A Szeretet Misszió Szolgálat sokrétűsége 

Amikor elkezdődött a Szeretet Misszió tevékenysége, nehezen értették meg az emberek, hogy amit a Szeretet Misszió kínál, a Szerzetes által festett képek és Szeretet Üzenetek, azok ajándékok. Nem megvehetők, nem eladók. A szeretet ingyen van! Még most is megkérdezik, hogy mennyibe kerülnek a képek és az üzenetek, s amikor a szolgáló testvér elmondja, hogy ez egy Szerzetesvalódi ajándéka, meghatódnak, s örömmel választanak a családtagjaik számára is az ajándékból. Így eljutnak az üzenetek és a képek Európa több országába, és nem csak nagyobb városokba, hanem falvakba, kicsi településekre is.

Mostanra már tudnak az emberek a Missziós tevékenységről, de még mindig előfordul, hogy a Szeretet Missziót durván elutasítják, s közlik, hogy oda, arra a kórházi osztályra többé ne menjen. A kórház Ápolási Igazgatója pedig köszönetet mondott a Szeretet Misszió tevékenységéért, azért, hogy a beteg embereknek - ha csak egy pillanatra is - örömmel telt meg a szíve, köszöni szépen, mert segítséget nyújt a betegek felépülésében.

A Szeretet Misszió beteg gyermekekhez is elvitte az üzeneteket és képeket, és egyedi festményekkel készült gyermekmeséket, melyekből mesekönyvek készültek. A könyv első- és hátsó borítólapja színes meseképekből áll. A meséket a Szerzetes írta és a borítólapokon készült képeket is a Szerzetes festette, és a Szeretet Misszió ajánlotta fel a gyermekek számára.

A kórház gyermekosztályán nem csak gyermekek fekszenek, hanem az anyukák, vagy apukák is a gyermekeikkel együtt.
Egy anyuka kifizette az ott alvás költségét, de az étkezést már nem tudta kifizetni. A gyermeke kapott ételt a kórházban, az anyukája nem. Éhes volt. A Szeretet Missziótól kapott ételt és tejet. Ételt többször is kapott, amíg a kislányával a kórházban tartózkodott.
Egy másik alkalommal pedig egy hét éves kislányra lett figyelmes a Szeretet Misszió, aki szülők nélkül volt kórházban. Mint kiderült, a szülei nem látogatták. A Szeretet Misszió a kislányt saját nevére szóló mesekönyvvel ajándékozta meg és babát, narancslevet is kapott a szerencsétlen sorsú kislány.
Megint más alkalommal pedig a Szeretet Misszió egy családot látogatott meg. Ebben a családban él egy iskolás kisgyermek, aki az első osztályt járta ki, és olvasási nehézségekkel küzdött. Mivel minden nap a nyári szünetben is kötelező volt számára az olvasás, még jobban nem szerette az olvasást. Sírás, és küszködés volt a vége. A Szeretet Misszió átadta az ajándékát számára, amit a Szerzetes festett és írt, egy mesekönyvet, melyet ő maga választott ki. A kezébe vette boldogságtól sugárzó arccal, és azonnal olvasni kezdte. Sokáig olvasta, és nem kellett erőltetni az olvasást, mert örömét lelte benne.
A Szeretet Misszió többféle tevékenységre is kiterjed. A Misszió szolgáló testvérek ételt főznek hajlék nélküli embereknek, és elviszik a meleg vacsorát oda, ahol álomra hajtják a fejüket.
Télvíz idején pedig figyelmet fordított a fagyoskodó, kukában ételt kereső emberre, s meleg pékségben látta vendégül a Szeretet Misszió a fázó, éhező embert, mert arra adódott lehetősége.
Egy más alkalommal pedig a Szeretet Misszió az utcán szemetes kosárban kutatót egy meleg, bőséges ételre hívta meg.
Megint más alkalommal pedig egy szegény, ruha- és élelem után kutató asszonyt invitált be a Szeretet Misszió egy élelmiszer áruházba, és ellátta az asszonyt és a családját bőségesen élelmiszerekkel.
A Szeretet Misszió szolgáló testvér meleg ételt főz alkalmanként, s elviszi a Hajléktalan Szállóra. Mindenkinek jut bőven friss, meleg étel, s ez időnként megismétlődik.
Nincs média, nincs felhajtás, nem írnak belőle újságcikket, csendesen történik meg minden alkalommal. Csak hálás tekintetek vannak, és a kiürült edény marad. A szeretet nem hivalkodó.
A Szeretet Misszió felkeres intézményeket, ahol sérült emberek vannak, Szociális Otthonokat, Idősek Otthonát vidéken is, Idősek Napközi Otthonát, beteg embereket otthonaikban, és a Misszió szolgáló testvér a gyengén látóknak felolvassa az üzeneteket, az imádságokat, az idézeteket.
Köszönöm a megtisztelő figyelmeteket.

szolgáló testvér

 Testvér a Segítők Házába.....


A szolgáló testvérek azt keresik, hol, merre vannak szegény, rászoruló emberek, érdeklődnek, keresik és kutatják őket. Így leltek rá a Segítők Házára, amely egy nappali intézmény, ahová ápolásra nem szoruló betegek, de különböző betegségekkel küzdő emberek, illetve rászoruló szegény emberek térhetnek be a hét minden napján, és bárki, aki úgy érzi, hogy segítséget kaphat.  A szolgáló testvért nagy örömmel fogadták az ott lévő munkatársak. Mivel a szolgáló testvér azért ment a Segítők Házába, hogy bejelentkezzen és kölcsönösen felvegyék a kapcsolatot egymással, nem vitte magával a Szeretet Misszió ajándékát, a csodálatos festményeket és az üzeneteket. A vezető úgy búcsúzott el, hogy a testvért szeretettel várják, bármikor megy. 

A szolgáló testvér hamarosan visszatért. Magával vitte a szeretet üzeneteket és a gyönyörű festményeket. Mikor belépett a Segítők Házába, már nem volt olyan szívélyes a hangulat. A vezető aznap nem tartózkodott ott, ezért felhívta a munkatárs, és engedélyt kért, hogy az éppen bent lévő emberek láthassák a képeket és az üzeneteket. 

Mivel egy Egyház működteti a Segítők Házát, valószínűleg éltek a jogukkal, amikor a  szolgáló testvérrel szemben, mint Testvér, hivatalosan léptek fel.Ez az ő szégyenük, ugyanis hol van helye egy szeretet missziós szolgálatnak, amit ők is végeznek elmondásuk szerint, hivatalos fellépésnek mások felé, akik szintén ilyen cipőben járnak Ennek helye nincs!  
Az emberi bürokrácián túljutva a szolgáló testvér bement az ebédlőbe, ahol az emberek körül ülték a hosszú asztalt. A munkatárs elkísérte őt. A szolgáló testvér elmondta, hogy a Szeretet Misszió képviseletében érkezett, s elhozta a Szeretet Misszió ajándékát, a gyönyörű festményeket és szeretet üzeneteket, melyeket egy Szerzetes fest a Föld másik oldalán. Megkérdezte ezután hogy: - Szeretnék látni a festményeket és az üzeneteket? Az emberek egyik része tartózkodott, és kártyajátékba kezdett. A másik fele pedig érdeklődően figyelt a testvér felé. A szolgáló testvér  elhelyezte a képeket és az üzeneteket az asztalon, hogy mindenki egyszerre láthassa, és választhasson. A mellette álló munkatárs a döbbenettől nem tudott szólni, éppen hogy csak a szája nem maradt tátva. Nézte a festményeket és az üzeneteket és egy jó idő elteltével mondta, hogy: - Én még ilyen gyönyörű festményeket nem láttam, és az üzenetei pedig azonnal a szívbe hatolnak. Ő is választott képeket és üzeneteket a maga, és családja számára is. Szívélyes lett, és örömtől csillogott a szeme. Azután bevezette az újonnan érkezőket az asztalhoz, hogy mindenki láthassa a Szeretet Misszió ajándékát és választhasson képet és üzenetet is. Az emberek kifejezték az örömüket, azt sem tudták, melyik képet válasszák. Volt, aki tizenhárom képet és üzenetet választott ki az egész családjának és nagyon boldog volt. Mindenki több képet és üzenetet választott. A Szeretet Misszió gyönyörű lelki ajándéka megérkezett olyan emberekhez, akiknek lehetséges, hogy ez lesz az ajándéka a családja és önmaga számára is, mert nem tud mást adni. 

Ez igazi boldogság annak a számára is, aki szeretettel és áhítattal átitatva festi a képeket, annak a számára is, aki részese lehet ennek a csodának, és annak a számára is, akinek boldogságot és örömet jelent, hogy ő is tud ajándékot adni a szeretteinek.

szolgáló testvér     

A Szeretetre minden mennyiségben szükség van...

A Szeretet Misszió szolgáló testvérek 2014. novembere óta látogatják a kórházi osztályokat. Először voltak, akik nagy örömmel fogadták a Szeretet Misszió szolgálatát, de voltak akik durván elutasították, és megtiltották, hogy a Szeretet Misszió szolgáló testvérei betegyék a lábukat arra a bizonyos kórházi osztályra. Az idő elteltével azonban az a tapasztalat, hogy a kórházban szeretettel fogadják a Szeretet Misszió szolgálatát. Szeretettel segítik a szolgálatot az orvosok, és az ápolók, s a személyzet is. A szolgáló testvérek ellátogattak a kórház egyik igazgatójához, hogy megköszönjék a kórház orvosainak és ápoló személyzetének a Szeretet Misszióhoz való hozzáállását, a szeretetet, amivel fogadják az odaérkező Szeretet Misszió szolgáló testvéreket, s a segítségüket, ha szeretetükkel felhívják a figyelmet, hogy melyik az a kórterem, amelyikbe feltétlenül menjenek be a szolgáló testvérek, mert ott kiemelten nagy szükség van a szeretetre.

Az igazgató köszönetet mondott a Szeretet Missziónak, hogy a betegek felépülését és teljes gyógyulását elősegíti. Köszönetet mondott azért, hogy békét és örömet, lelki megnyugvást éreznek a betegek, s elmondta, hogy reméli, hogy a Szeretet Misszió még nagyon-nagyon sokáig tevékenykedni fog a kórház területén, mert a szeretetre minden mennyiségben szükség van. 

szolgáló testvér

A Szeretet Misszió ételt visz...

A Szeretet Misszióban a szolgálat sokrétű. Ha arra adódik lehetőség, akkor a Misszió szolgáló testvérek körül járják a várost, megnézik, hogy hol vannak kukában élelmiszert kereső emberek, és megbeszélik velük, hogy várjanak türelemmel, mert frissen készített ételt fognak kapni. A rászoruló emberek türelmesen várnak, mert éhesek. A Misszió szolgáló testvérek pedig hazamennek az otthonukba, és különböző frissen készített ételt juttatnak el a szegény, éhes  embereknek. Van, hogy barack lekváros csokoládés

palacsintát sütnek, van, hogy savanyúkáposztás ételt visznek ahogy megfőtt frissen, melegen, van, amikor pogácsát sütnek, s a meleg pogácsát viszik el az éhező testvéreiknek. Annyit ehetnek belőle, hogy még másnapra is marad nekik. Majd vizzel kínálnak mindenkit, aki ételt kapott és inni kér.

Az éhező, nincstelen emberek nagyon hálásak minden falatért. A Misszió szolgáló testvérek pedig boldogan nézik, hogy milyen jóízűen falatoznak és örülnek, hogy éhező testvéreik aznap jóllakhatnak.  

szolgáló testvér

Szeretet Misszió szolgálat vidéken...

"A Szeretet Misszió szolgáló testvér megérkezett a vidéki városba. Az útja a busz pályaudvarról a Segítők Háza felé vezetett. A léptei házak mellett vezettek el, s egy udvarba betekintve látta ám, hogy emberek állnak sorba kenyérért. A szegények legszegényebbjei voltak, akiknek már kenyérre sem telt. A szolgáló testvér szívét elszorította a látvány, és azonnal bement az udvarba az emberek közé. Megszólította őket, és elmondta, hogy a Szeretet Misszió képviseletében érkezett, s elhozta a Szeretet Misszió ajándékát, melyek gyönyörű képekből, szeretet üzenetekből, és kézműves munkával, készített képekből tevődnek össze. A képeket egy Szerzetes festette, illetve készítette saját kezével. A képek és az üzenetek karácsonyra, születés- és névnapra, esküvőre, és különböző alkalmakra való csodálatos, gyönyörű ajándékok, szeretet üzenetekkel. A képek és az üzenetek ajándékok, nem kell érte fizetni. Mert a szeretet ingyen van! Megkérdezte az embereket, hogy szeretnék-e látni, illetve választani belőle. Többen jelezték, hogy igen, szeretnék látni és választani is. A szolgáló testvér sok képet és üzenetet mutatott meg, és amikor meglátták az emberek, az egyik közülük felkiáltott: - Ez Isteni gondoskodás!! Hát ilyen gyönyörűt még nem láttam! - mondta, és több hang is hallatszott a tömegben, hogy: - én is kérek, én is kérek! Még kérek a családomnak, a testvéreimnek, az unokáimnak is! - s a meghatottságtól könnyekre fakadtak. Egy asszony közülük így szólt: - Nem gondoltam volna, hogy a kenyér mellé még ajándékot is kapok ma - mondta. S a könnyekig meghatott asszony puszilgatta a képeken lévő Urat és Szűz Máriát és így szólt: - Szeressük az Istent nagyon! - és számolgatta, hogy még hány kép és üzenet kell a családja tagjainak, mert sokan vannak. Boldogok voltak az emberek, hogy tudtak aznap ajándékot vinni a családjuknak. Szívük csordultig hálával és boldogsággal telt, a szemük pedig örömtől csillogott.

Ezután elbúcsúzva a Segítők Házába ment a szolgáló testvér, ahol szintén kenyérosztás volt, és sok ember tartózkodott. A Segítők Háza vezetőjének a szolgáló testvér elmondta, hogy a Szeretet Misszió képviseletében érkezett, és átnyújtotta a Misszió névjegykártyáját és a Misszió Tájékoztatót, melyből megismerhették a Szeretet Misszió tevékenységét, és megvolt a lehetősége, hogy kapcsolatot teremtsenek - ha úgy döntenek - a Lelked Kertjével.

Ezután elmondta, hogy a Szeretet Misszió ajándékát hozta el, festményeket, kézműves képeket, szeretet üzeneteket, melyeket egy Szerzetes készített, és ajánlott fel minden ember számára a Földkerekségen. Az ajándék ingyen van, pénzért nem megvehető, csak is ajándékba kapható, mert a szeretet ingyen van!

Voltak emberek, akik érdeklődve figyeltek és várták örömmel, hogy láthassák a képeket és az üzeneteket. Volt, aki nem érdeklődött iránta, az az ember bele volt merülve a számítógépezésbe, majd ez követően egy kártyajátékot játszott egyedül.

Az asztalt körbe ülők csodálták a gyönyörű képeket, és egymásnak olvasták fel az üzeneteket. Örültek a szép képeknek és az üzeneteknek. Azonban az egyik ember közülük arrogánsan kérdezte, hogy: - hogy hívják ezt a Szerzetest? A szolgáló testvér felelte: - GardenMonknak. Tovább kérdezte Őt: - Nincs rendes neve? - A szolgáló testvér felelte: - ez a neve! Ő Szerzetes! - s a szemöldökét addigra már nagyon összehúzta.

Ekkor a széken ülő ember megnézte a kép mellé adott tájékoztatót, melyen a Lelked Kertjének elérhetősége rajta volt, és gyors léptekkel az egyik szobába ment, s a számítógépben megkereste a Lelked Kertjét, s azt nézegette.

A Szeretet Misszió szolgáló testvér a munkatársakat is megkérdezte, hogy szeretnék-e látni és választani a Misszió ajándékából? Igent mondtak. Megkérte őket, hogy válasszanak mind a maguk számára, mind pedig a szeretteiknek belőle, és ők örömmel választottak képet és üzenetet.

A szolgáló testvér ezután búcsút vett, és tovább ment az Idősek Otthonába, melyben Idősek Napközi otthona is volt. Az intézet vezetőjének átadta a Misszió névjegykártyáját és a Szeretet Misszió Tájékozatóját. A vezető örült a Szeretet Missziónak, és mindjárt a Napközi Otthonba vezette a szolgáló testvért. A Napközi Otthon telis-tele volt emberekkel. Az egyik nővér éppen egy idős férfi sebeit kötözte át. Elmesélték a nővérek, hogy az intézmény nem csak egy Napközi Otthon, ahol az emberek eltöltik az idejüket, és beszélgetnek, hanem a bejárókat gondozzák, körmüket levágják, sebeiket átkötik, segítenek gyógyszert kiadagolni nekik otthonra, szeretettel bánnak velük. Figyelik a sorsukat és segítik őket. Amíg az emberek szalvétát hajtogattak, a szolgáló testvért behívták a nővérek irodájába, ahol elmondták, hogy egy társuk születésnapjára készülnek, s ezt meglepetésnek szánják. A nővérek a képek és az üzenetek közül választottak születésnapi képet a meglepetés ajándékok közé, s mindegyik nővér több képet és üzenetet választott saját maga és a szerettei számára.

Ez idő alatt befejeződött a szalvétahajtogatás, s az egész Napközi Otthonban mindegyik idős ember választott képeket és üzeneteket a Szeretet Misszió ajándékából saját maguk számára és a szeretteiknek egyaránt. Szavakkal nem kifejezhető örömöt és boldogságot éltek át. Az egyik idős asszony a gyönyörű kép láttán és az üzenetet olvasva így szólt: - Ez életem legboldogabb napja! - és a székre lerogyva sírt. - Én is kérek! Én is kérek! - hangzott az örömteli kérés. Az emberek csoportokra oszlottak szét, és úgy nézték a képeket és az üzeneteket, hogy mindenki jól lássa. A szolgáló testvér pedig a kérésekre figyelt, és tette fel az asztalokra az újabb és újabb képeket és üzeneteket. Ha valaki kiválasztott egy képet és üzenetet, és a másik idősnek is megtetszett, a másik ember is kapott ugyanolyan képet és üzenetet, és nagy volt az öröm. Az emberek sorolták a családtagjaikat, s számolták, hogy még hány kép és üzenet kell a családba, és mindenkinek választottak képet és üzenetet. Többen sírtak, olyan boldogok voltak, és így fejezték ki örömüket: - Köszönjük, hogy volt, aki nem feledkezett meg rólunk. Köszönjük a Szeretet Missziónak. - A szolgáló testvér válaszolta: - Nem, az Úr nem feledkezik meg rólunk - és megölelte az embereket. Ezután megköszönte a megtisztelő figyelmüket és elbúcsúzott.

Az épület három részből tevődött össze, a szolgáló testvér elindult a harmadik részbe, ahol fekvő idősek voltak szobákban, ebédlő és egy társalgó volt ebben a részben. A lakók ebédeltek, a társalgóban a több figyelmet igénylő idősek voltak, akik segítségre szorultak, és etetni kellett őket. A nővérek mondták, hogy az ebédlőben lévő idősek már befejezték az ebédet és pihenni tértek. A Szeretet Misszió szolgáló testvér szomorú volt, úgy érezte, hogy elkésett. Türelmesen várt, míg a társalgóban lévő néhány embert megetették. Egyszer csak arra lett figyelmes, hogy az emberek elkezdenek a társalgóba érkezni, s pár perc múltán megtelt a társalgó. A szolgáló testvér szívét öröm járta át. Rövid bemutatkozás után a Szeretet Misszió szolgáló testvér telerakott egy asztalt képekkel, üzenetekkel, s a nővérek - ők maguk találták ki, hogy így legyen - odavitték az asztalt minden időshöz, hogy választani tudjanak képeket és üzeneteket, mert nagyon nehezen mozogtak.

Az asztal a képekkel és az üzenetekkel körbejárt. A Misszió szolgáló testvér arra figyelt, hogy mindig telítődve legyen az asztal képekkel, üzenetekkel, s eközben a gyengén látó embereknek felolvasta a választott képeknek az üzenetét. Egyszer csak arra lett figyelmes, hogy a nővérek - hangosan, hogy mindenki hallja - felolvasták az üzeneteket. Az asztalról elvették a képeket és sok képnek az üzenetét felolvasták. A lakók sírtak. Meghatódtak, boldogok voltak, és akinek az üzenet a szívéig hatolt, elkérte a képet. Majd, amikor mindenki választott képet és üzenetet, a szolgáló testvér megköszönte a megtisztelő figyelmüket és a lakók eltávoztak pihenni. A szobákban fekvő súlyos beteg embereknek is vitt az egyik nővér képeket és üzeneteket. Ekkor a szolgáló testvér - döbbenetére - talált egy papírpénzt az ajándékot tartalmazó táskában. Megnézte a saját pénzét, s megállapította, hogy valaki, valamelyik részen beletette, mert nem az övé volt. A szolgáló testvér a pénzt átadta az igazgatónőnek, vele együtt átadta a Szeretet Misszió laminált tájékoztatóját, melyben le van írva, hogy a Szeretet Misszió semmiféle támogatást nem fogad el, pénzt sem. Elmondta, hogy a szeretet ingyen van, a képek és az üzenetek valódi ajándékok, nem eladók, nem megvehetők, s kérte, hogy az igazgatónő adja vissza a tulajdonosának a pénzt. Majd búcsút vettek egymástól, megölelték egymást, a Szeretet Misszió szolgáló testvér hazautazott.

A Szeretet Misszió útját egy ember segítette, aki abban a városban élt, és ismerte az embereket. Köszönet és hála legyen neki érte. Az Isten áldja meg!"

szolgáló testvér