Ismerd meg, hogy dönteni tudj!
tanúságtételek

"Nincs-e meg mindannyiunkban a vágy egy beteljesítő találkozásra, valamiféle teljességre, hogy kiszakadjunk mindennapi életünk középszerűségéből, hogy elinduljunk egy abszolút, első Lény felé?"

Az értelem kutatása, az Abszolút keresése Joseph-Marie atyát, akit akkor még Jacques Verlinde-nek hívtak arra vezette, hogy merüljön el a Nagy Mindenségben. Az aszketikus keleti tanok - a jóga, a transzcendentális meditáció - hatására Indiába ment, ahol a hinduizmus és a buddhizmus vallási tradícióiban mélyült el. Később az ezoterikus-okkultista gyakorlatok felé fordult, ebben a filmben pedig megosztja velünk tapasztalatait és elmeséli, hogy miként szembesült Krisztus igazságával, aki a világ végén kereste őt meg. Belga származású pap, a filozófia és a teológia doktora, ma Franciaországban a Szent József Családjának Monasztikus Közösségének elöljárója.

Korunk társadalmának alapkérdéseire Joseph-Marie Verlinde atya ezen átélt tapasztalatának fényében ad választ. Nagy tisztelettel figyelmezteti és ad útmutatást azoknak, akik "az értelmet" a Kelet ösvényein elköteleződve keresik, ... illetve akik ezoterikus-okkult praktikákat gyakorolnak.

Az atya elmondta, bár nem szavakkal...  minden transzcendentális meditáció, és technika kiiktatja az ÉN-t azzal a maszlaggal, hogy nincs több szenvedés, és a Védák is erről beszélnek mindig, de kiiktatja a szeretni vágyást, a szeretni tudást, a szeretet elfogadását is. 

Ha nincs én, nincs szenvedés, de nincs többé vágy a szeretetre sem, sem a szeretet adására, sem Istenre, hiszen Isten a szeretet.

A transzcendentális meditáció, vallás elutasítja a szeretetet, mint olyat, elutasítja a másik ember megismerését, elfogadását. 

Az összes ilyen filozófiai irányzatban, vallásban nincs Teremtő, mint Isten ...

GardenMonk

"Az én történetem 2005-re nyúlik vissza. Egyedülálló anya voltam, kislányom akkor 5 éves volt. Jóslással kezdődött. Cigánykártya, gyertyamágia, angyaljóslás, aztán halottlátás. Mivel ez a történet most kifejezetten a jógáról és meditációról szól, így most történetemet "leszorítom" erre a témára. .....