A természet szépsége

Minden (...) csodálatos teremtményt Isten keze érintett, és minden egyedi, aminek az emberiség a csodájára jár, himnusz közös teremtőnknek.
Alice Hoffman

Így is lehet élni.... Vigyáznak a természetre együtt...

Vannak olyan élőhelyek, népek Földünkön, ahol a természetre való vigyázás veleszületett adottságuk. Nemzedékről nemzedékre beléjük ivódott a természet szeretete. Úgy vigyáznak rá, mint a sajátjukra. A területeket, erdőket, csodás szent hegyeket rangerek vigyázzák. Az odaérkezőket kedves szóval és mosollyal köszöntik, és boldog napot kívánnak. Megkérdezik, hogy segíthetnek-e valamiben, s ha aludni térnek, az álmukat vigyázzák. Az embereknek a hegyekben és az erdőségekben őrzött autóparkoló, pihenőpad, asztal, és tűzrakóhely áll a rendelkezésükre, ezen kívül mindenhol van szemétgyűjtő hely, melyet nagyon gyakran kiürítenek, kifogástalanul tiszta, papírral ellátott illemhelyiség van, melyet minden nap hajnalban fertőtlenítenek és felmosnak. A tartály, amibe az ürülék helyezkedik el, nagyon erős, de mégis kellemes virág illatot áraszt. Ez az illat fogadja az odaérkezőt, ami mindenféle más egyéb szagot hatástalanít. Ez nem csak egy helyen van így, hanem az erdők és hegyek területén mindenütt. S, ha éppen olyan területen járnak az emberek, hogy nincs a közelben ilyen lehetőség, minden embernek van az autóban kézi ásója, és az otthagyottakat elrendezi maga után. Tisztaságot hagy maga után. Sem eldobott szemét - pláne lerakott szemétrakás!! - nincsen, sem pedig eldobált és ott "felejtett" hulladék. 

A csodálatos érintetlen természetben az állatok nem félnek, s az ott tartózkodó emberekhez odamennek. A természet a maga szépségében érintetlenül tárul az azt vigyázó emberek elé, soha nem látott szépségű völgykatlanok tárulnak fel, olyan virágokkal, és a természet különleges élőlényeivel, melyeket csak az az ember képes meglátni, aki tiszteli és szereti a természetet. 

Nem csak a külső területeken vigyázzák a természetet, hanem a hatalmas nagy városokban is. Tiszták a terek, az utak és a parkok, s az egész lakott terület tiszta, és rendezett. A járdákat naponta kétszer mossák le, a kukákat hetente többször ürítik, és a konténereket és a kukákat hetente egyszer kimossák és fertőtlenítik. Nem kell senkit figyelmeztetni, nem kell büntetéseket kiszabni, mindenki tudja, és teszi a dolgát, mert úgy vigyáz mindenre, mint a sajátjára. Tudják, hogy a rend és a tisztaság mindenkié. Óvják,  féltik és vigyázzák.

Óvjuk mi is a természetet, vigyázzuk úgy, mint a sajátunkat!

"Az állat önzetlen és önfeláldozó. Szeretetében van valami, ami szíven ragadja azt, akinek gyakran van alkalma az ember könnyelmű barátságával és nyomorúságos hűségével találkozni." 
Edgar Allan Poe 

       Állatháza és különféle állatvédő projektek Földünk egy másik részén.

                                    Ez is igazság, ismerjétek meg.

"Ez egy   állatház, ahol minden nap sokan fordulnak meg, hogy jó barátra, házi kedvencre találjanak. Egyik szombaton én is ellátogattam ide. Kicsit korábban érkeztünk, ezért a tágas parkolóban leparkoltunk, és a szép várótérben várakoztunk, kb. 15 percet, ameddig nem nyíltak meg a kapuk. A várakozási idő alatt videó felvételeken kisfilmeket nézhettünk az állatok életéből, a gondozók mindennapjaiból. A váróteremben üvegfalak mögött otthonos bokszokban cicák kíváncsiskodtak, bár némelyik cica mélyen aludt a kényelmes cicaházikóban, vagy a cicaágyban. Egyikük-másikuk éppen felébredt, átsétált oda, ahol étel, ital várta, és jóízűen falatozni kezdett. Élmény volt látni, hogy minden eddig látott állat boldog, elégedett. Amikor megnyíltak a kapuk befelé, szép, mondhatni egzotikus környezetben sétálhattunk egyik háztól a másikig. Amikor az elsőbe beléptünk,  kenneleket láttunk sorban, majdnem mindegyikben kutyusok járkáltak, vagy éppen pihentek. Minden kennelnek volt egy külső rozsdamentes tere, ahol a dolgukat végezték az állatok, azokat kívülről lehetett tisztítani erős, fertőtlenítő vízsugárral. Minden ilyen nagy teremben légkondi működött, szagelszívó, és leírhatatlan tisztaság volt mindenhol. Mi kutyusok között nézelődtünk, kisebb-nagyobb kutyusokat láttunk. Minden kennelben tartózkodó kutyus neme, életkora, fajtája, és sok más adat fel volt tüntetve a kennel ajtaján jól látható helyen. Aki szeretett volna egy bizonyos kutyust, bejelentette, és az ő utána következő szintén. Bizonyos időintervallumon belül, ha az első gazdi jelentkező nem vitte el a kutyust, a második gazdi jelentkező követte őt a sorban.

Ebben az állatházában állatrendőrség is működik. Ügyintézők, segítők segítségével lehet a házi barátokat, kedvenceket kiválasztani, és adoptálni.

Minden kutyusnak méretéhez megfelelő ágyikó, mely szintén tisztítható, és takaró is jár. Mosolyogtam, mert némelyik szinte beleburkolódzott. Szép tiszta vizestál, száraz eledelt tartalmazó tál is volt a helyiségükben. Az egyik gondozó elmondta, hogy főtt ételt, főétkezésnek megfelelő ételt akkor kapnak, amikor még nincsenek látogatók a nagy termekben, hogy ne zavarják őket. Az állatházhoz állatjátszóterek is tartoznak, kifutók, orvosi rendelő, és állatkórház is. Kicsit tátva maradt a szám, amikor kijöttünk a kapuján ... Ilyen is van. Örültem."

Tájékoztató!  A videók teljes képernyőre kinagyíthatók!

Kedves Látogatók!

Hoztam nektek két csodálatos filmet állatok, és emberek kapcsolatáról. Fogadjátok szeretettel. 

"A lovakat nem csupán csak kedvelni, szeretni lehet ... Úgy hiszem, hogy akinek volt lehetősége lovak közvetlen közelébe kerülni, soha nem akarnak távol lenni tőlük."

Egy nézői hozzászólás:

"Hatalmas veszteség és tragédia egy ilyen ló minden hozzátartozó számára.szép hogy a pályán temették el.Sirjára ma is virágokat visznek az emberek.Nagy lehetőség állt még Ruffian előtt, kár hogy karrierje ily csúnyán derékba tört.Csúnya és szinte végzetes dolog egy ló számára egy lábtörés. 10 évig versenylovak melett dolgoztam és lovagoltam,nekünk is volt egy lábtöréses esetünk. Haza akartuk hozni a lovat,de a útközben a kamionban nagy cirkuszt rendezett a fájdalomtól és el kellett altatnunk sajnos. Secretariat jobb volt mint Ruffian.Secretariat Belmont ideje 2:24,mig Ruffiané 2:27.5. Secretariat idejét és eredményeit a mai napig sem tudták megdönteni.A lóversenyzés világában szinte mindenki Secretariat-ot tartja minden idők legjobbjának és ha ő a király akkor Ruffian a királynő.a valaha élt leggyorsabb kanca. Sajnos csúnyán végződött Secretariat élete is.19 éves korában patagyulladás miatt el kellett altatni 1989.október.4-én.Boncoláskor kiderült hogy szive jóval nagyobb mint egy közönséges lóé."

Sable Island hamarosan Kanada egyik legújabb nemzeti parkja. De mi az az egyensúly, hogy több ember hozzáférhessen az ikonikus szigethez, miközben megvédi a jövőjét? Eredeti légi dátum: 2013. június 2. További részletek: Land and Sea epizódok: http: //www.cbc.ca/player/tv/Land%20an ...