Gyönyörű a Föld
Vigyázzunk együtt a természetre!

Minél többet dolgozom a Természet erőivel, annál inkább érzem Isten jóindulatát az ember iránt; minél közelebb vagyok ahhoz a nagy igazsághoz, hogy minden az Örök Teremtőtől és Fenntartótól függ, annál inkább érzem, hogy az úgynevezett tudomány, amivel foglalkozom, nem más, mint a Legfőbb Akarat kifejeződése, melynek törekvése, hogy közelebb hozza az embereket egymáshoz, hogy segítsen nekik magukat jobban megérteni és megjobbítani.

Guglielmo Marconi

A természet ismerete az út a Teremtő nagyságának a csodálásához, mert általa Isten fenségének igazi szemléltetőeszköze tárul elénk. A természet törvényei és a természeti jelenségek ismerete nélkül az emberi elme kudarcba fullad azon próbálkozásánál, amikor a Teremtő nagyságát és kifürkészhetetlen bölcsességét akarja elképzelni.


Justus von Liebig

Kék pillangó (Blue Butterfly) (film)

(kérlek, hogy kattints a linkre!)


Igaz történeten nyugszik A kék pillangó meséje. A tizenéves Pete Carlton sérült kisgyermek, szenvedélye a pillangók világa. Hatalmas lepkegyűjteménye van. Pete korához képest szinte felnőtt tudósként jár-kel saját mikrokörnyezetében, kutatásaiban nagy segítségére van édesanyja. Pete egyetlen vágya, hogy egyszer életében megpillanthassa a Föld legcsodálatosabb pillangóját, a legendás Mariposa azult, azaz a kék pillangót, amely egyes egyedül a trópusi őserdőben található, Dél-Amerika szívében. Édesanyja mindent megtesz azért, hogy fia álma valóra váljék, ezért felkeresi az egyik legnagyobb entomológust, Alan Osborne-t, s kéri, hogy segítsen fiának a kék pillangó megkeresésében. Alan ridegen fogadja a kisfiút és édesanyját, de mikor ráébred, hogy nem akárkivel áll szemben, hanem egy ugyanolyan megszállott kis tudóssal, mint ő maga, úgy dönt, magával viszi a fiút az expedícióra.

Meg tudnád nevezni a vízesések ez a videó? Számos vízesések szerte a világon, ez ​​a videó. Miután minden vízesés a videó megszakad egy pár másodpercre, majd a nevét és helyét a vízesés kap. (Fordítóval fordított szöveg.) 

                        Vízesés II. 

A németországi Fekete-erdőben eredő és a román-ukrán határon a Fekete-tengerbe ömlő Dunát a világ legnemzetközibb folyójának is szokták nevezni, hisz közel 3000 kilométeres útja során tíz országot és négy fővárost is érint, kulturális és földrajzi szempontból is rendkívül különböző régiókat láncra fűzve. A film csodálatos utazásra hív az "európai folyók királynője" mentén, az Alpok hegylábtérszínétől a Kárpát-medence forró síkjain és a Vaskapu drámai kanyonján át a delta vadasparkot idéző vizes élőhelyéig.

"A Fülöp-szigetektől keletre a Csendes-óceánban található Palau messze földön híres tengeri élővilágáról. A kétszáznál is több tagot számláló szigetcsoportot korallzátonyok ezrei övezik, melyek csodálatosan gazdag élővilágát olyan egzotikus élőlények alkotják, mint például a kúpcsigák, a csupaszkopoltyús csigák, vagy épp a tintahalak... Tartson a Nat Geo Wilddal a Föld egyik leggazdagabb élővilágú korallvidékére! Palau kétszáz szigete mindentől távol, a Csendes-óceán közepén található, így máig paradicsomi zavartalanságban élnek itt a kúpcsigák, tintahalak és egyéb egzotikus állatfajok..."

Lions néhány legveszélyesebb állatok ismert ember. De van egy ember, aki része a büszkeség. Kevin Richardson, egy outdoorsman él mindössze 30 mérföldre északra Johannesburg, van egy csodálatos képessége, hogy kommunikálni néhány Africas legfélelmetesebb ragadozók. Ő természetvédelmi terület ad otthont oroszlánok, hiénák, gepárdok, leopárdok és párducok. Ő tud élni velük, alvás összegömbölyödve velük úszni lionesses, simogassa kölykök és verekedés a férfiaknál. Ez az izgalmas és megható sorozat nézőket egy utazás a lenyűgöző afrikai vadonban, így nekik egy exkluzív betekintést az élet az igazi Oroszlán Suttogó. Http: //en.wikipedia.org/wiki/Kevin_Ri ...

"A kacsafarkú szender gyakori lepke hazánkban. A szenderek közé tartozik, ám rokonaival ellentétben nem éjjel, hanem nappal aktív. Leginkább virágok előtt lebegve láthatjuk, amint hosszú pödörnyelvével a nektárt szívogatja. Mozgása és táplálkozási módja valóban hasonlít kissé a kolibri fajokéra, amelyek közép és Dél-Amerikában élő madarak..."

Ausztrália a világon a legkegyetlenebb tarantulák otthona, és a szakértő, Dr. Robert Raven kalauzol bennünket aktuális expedíciója közben, amelynek során új fajokat akar felfedezni és megvédeni. Szorgalmasan kutatja Ausztrália hatalmas elhagyatott területeit és a távoli esőerdőket, abban a reményben, hogy új fajokat találhat, foghat el és azonosíthat. Az egyik faj, amely több mint 350 millió éve kóborol bolygónkon, a tarantula, a legnagyobb, legszorösebb és legborzasztóbb pók a világon mérgezo rágókkal, amelyek révén sok kígyóval felveszi a versenyt. 

Figyelem! Be lehet állítani az automatikus fordítást a feliratoknál!

"A Föld mindenkinek a szükségletét ki tudja elégíteni, csak a kapzsiságát nem." Gandhi
Ahol a valós élet és az árokparti patika kezdődik...dr Jánosik Zsuzsa adja át.
Papok, javasasszonyok és az angyalok-a láthatatlan segítők-tudományát a nagymamája örökítette át számára.
Az igazi élet nem olyan sok, ami sok az a kapzsiság"-mondja Zsuzsa asszony.
Gyönyörűek a képek, a zene és az előadásmód.Talán még az is elkezd gyógynövényt gyűjteni vagy érdeklődni iránta, aki eddig nem tette meg.

Isten Patikája - Mire jók a zöldségek, gyümölcsök