Szeretettel köszöntelek! 

A tiszta, követésre érdemes utat sokkal könnyebb megtalálni, ha gondos, szerető kezek simogatásának emlékei között ott a térkép. Nagyon szomorú, ha nincs ilyen emlékünk, mert akkor térképünk sincs, s akkor egyedül maradunk a keresésben és a föltalálásban is. 
Ha nincs, aki elmondja, hogy megszámlálhatatlan a tévút, a járatlan út, akkor tudd meg, hogy így van. Ne hallgass senkire kereséseid alatt, mert egyik pillanatról egy masikra átláthatatlan labirintusban találhatod magad. Nagyon sokan egész életen át nem tudnak az ilyen labirintusokból kikeveredni. Hallgass a szívedre, mert a szívben lakozik a szeretet. Ez a Te kincsed. Csendesedj el, figyelj lelked "hangjára". E "hang" sosem hamis, égi szférák dallamával balzsamozza megfáradt tested. Jöjj, bátran! A Szeretet Oltáránál pihenj meg! 

Le jardinier.

Egy perc bölcsesség

"-Létezik egyáltalán egy percnyi bölcsesség? - kérdezte egy tanítvány.

-Természetesen - mondta a Mester.

-De egy perc az túlságosan rövid?

-59 másodperccel hosszabb a kelleténél.

A Mester később azt kérdezte a meghökkent tanítványtól: 

-Mennyi ideig tart megpillantani a holdat?

Elképedt tanítványaihoz azután így szólt a Mester: 

-Hát akkor minek a több éves lelki küszködés?

Szemünk kinyílása egy életen keresztül tarthat. 

A látás egy pillanat műve."

(Anthony de Mello: A Csend szava)

Az út....

Az út, amelyen hosszú időn át jártam, könnyűnek, jónak, szépnek, és szeretetteljesnek tűnt, s az igazság fényében feltárult mindaz, ahogyan éltem,  a veszélyei, melyek addig nem voltak számomra láthatók, s az igazság ismeretében tértem vissza a tiszta útra. Bocsánatot kérek Istentől és mindazoktól az emberektől, akiket a sötétség-, az ingovány ködös útján messze vezettem Istentől. A fénybe való visszatérés útján minden, amiben addig hittem, minden, amit addig tettem és gondoltam, összeomlott bennem, porrá lett, mint egy felépített homokvár. Mindenki, akit a "barátomnak" hittem, elhagyott. Rájöttem, hogy nem én kellettem személy szerint, hanem az, amit tettem, ahogyan éltem. S akkor eszméltem fel rá, hogy üres világban, üres kézzel vándoroltam körbe-körbe. Az a valaki, akit magamnak gondoltam, nincs többé, és soha többé nem lesz.