Szeretet Ereje
" A szeretetre minden mennyiségben szükség van."

Mindennek ideje van ... Pénteken is szeretettel!

Szeretettel :)

Amikor a kaktuszkám virága kinyílt, lefényképezetem a bimbót is, és a nyíladozó virágot is. Aztán készítettem képeket is a virágokról, kettőt is. Ez már a befejezés története, amikor estefelé készülődött összecsukódni, és soha többé nem nyílt ki újra. Kicsit szomorú voltam, de nagyon örömteli pillanatokat éltünk meg együtt..., ha leirhatom így, az Úr, a Kaktuszka, s én. Amikor másnap reggel nem nyílt ki többé, kezdett összezsugorodni, még könnyeztem is, valahogy sajnáltam, hogy nem láthatom többé, talán egy év múltán a pompázatos virágját, talán kettőt is. S most fogalmazódott meg bennem, hogy ilyen értékes dolgok mellett oly sokszor elmegyünk, hogy észre sem vesszük. Észrevettem, gyönyörködtem, sajnálkoztam, és elkezdtem azon aggódni, mi lesz, lesz-e jövő év, lesz-e a kaktuszkának virágja, stb.. Ez is megér néhány mélyről jövő gondolatot... Teljesen és mélyen kellene örülnünk mindennek, ami megörvendeztet, vagy másokat megörvendeztethetünk, és nem a jövővel foglalkozni, vajon kapunk-e még abból, aminek nagyon örültünk, vajon lesz-e még ... Nem tudhatjuk, es nem is számit. Talán csak az számít, hogy szeretettel tekintünk a lehetséges jövő felé, mint ahogy most átgondolva én is várom majd a kaktuszka új virágját ...

Mindennek ideje van ...

A kaktuszka, s felejthetetlen virágja. .. Most lesz három éves, egészen kicsike volt, amikor az egyik hegységből elkértem ... De milyen érdekes, mert virágzása előtt néhány héttel gondoltam rá, vajon mikor fog virágozni, mikor lesznek termései .., aztán egyik napról a másikra megjelent egy bimbószerű kezdemény ... Oh, gondoltam, talán virág lesz, és így is lett. Ebben az évben amúgy is sok gyerkőcöt hozott, no gondoltam, eléggé erős lett ezen időre már. Így vagyok a nekem meseszép kertecskével is. Azon túl, hogy zöld, és virágos, és nagyon távol van a művitől, a mesterségestől, amolyan kicsinyke kis természet-szeletke, mindig történik valami váratlan, valami csodálatos ... A tavalyi évben a tó körül, majd a sziklák körül hasonlók bújtak ki a földből, mint a vízililiomok ... Hogyan kerültek oda? Isten a tudója! Így érkezett sok szép növény, virág, és a Hajnalka is egy délelőttön, mert akkor vettem észre ... A Hajnalka története sóvárgással kezdődött egy parki séta alkalmával. Gyönyörű kékes-lilás Hajnalkák díszítették egy patak menti kerítést..., oh, talán a kertecskébe is lesz egyszer Hajnalka ... sóvárogtam, és lett.

1. IIdeje van a sírásnak és ideje a nevetésnek; ideje a jajgatásnak és ideje a szökdelésnek."

MOTIVÁCIÓ - BOLDOG TUDATLANSÁG/THE TRASH COVER/

https://youtu.be/RoIX9unsiVo

Amikor a bátyám húsz évesen egy baleset szövődményébe belehalt, még kicsi voltam, de valamit megértettem, hogy másnaptól nincs bátyám. Nem írhatom le, hogy valamit megértettem, és mi volt az, és azt sem írhatom le, hogy semmit sem értettem ... De azt tudom, hogy hosszú éveken át elkísért ez a szomorú történet, mert amikor közeledett a születésnapom, csak akkor tudtam örülni, ha túléltem legalább egy nappal. Aztán egy a rémes ismétlődés egy idő után eltűnt az életemből.

Hát nem ideje van mindennek, persze, amit az ember meghagy, hogy ott, és akkor megtörténhessen, aminek meg kell történnie ... A kaktuszka virágjának is azon a napon volt ideje, amikor kinyílt. Szinte egyik pillanatról nyílt ki egy másik pillanatra. Pompázott Istennek, a világnak, és mindenki másnak, aki megláthatta szépségét, üzenetét meghallotta, majd "meghalt", hogy újjászülethessen talán egy gyümölcs által....

S, ha így szemléljük a dolgokat, a kaktuszka virágját, az időt, ami nem számít, a halál nem halál, hanem valaminek a kezdete, mint ahogyan a kaktuszka életében is megtörtént. S megtörténik minden tél után, amikor eljön a tavasz, az addig csendben szunnyadó magokból, kicsíráznak a palánták, szép növényekké fejlődnek, majd virágba borul körülöttük minden ...

A PRÉDIKÁTOR SALAMON KÖNYVE

https://mek.oszk.hu/00100/00161/html/o/pred/chap003.html

1. "Mindennek rendelt ideje van és ideje van az ég alatt minden akaratnak..."


"A Lélekre Nincs Protézis"-MOTIVÁCIÓ

https://youtu.be/qsUbmzAJjRs


Isten áldjon!

Szeretetteljes, jóságos mindenJÓT kívánok!

Le jardinier

 "Irgalmában meglátogat minket a Magasságból, hogy világosságot adjon az embereknek, akik a sötétségben és a halál árnyékában ülnek, lábunkat meg a béke útjára irányítsa."

Lukács 1,78-79

Nagy volt az örömöm az Úrban, hogy végre felbuzdultatok a velem való törődésre. Mert gondoskodtatok volna, de nem volt rá alkalmatok. Nem a nélkülözés mondatja ezt velem, mert én megtanultam, hogy körülményeim között elégedett legyek. Tudok szűkölködni és tudok bővölködni is, egészen be vagyok avatva mindenbe, jóllakásba és éhezésbe, a bővölködésbe és a nélkülözésbe egyaránt. Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem. Mégis jól tettétek, hogy közösséget vállaltatok velem nyomorúságomban.

Fil 4,10-14.

Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon,

még ha megöregszik, akkor sem tér el attól.

(Péld 22,6)

Istenünk segíts meg, bármit hoz egy új nap, ne felejtsük el, hogy a szeretet legalább olyan fontos, mint egy falat kenyér.

Ámen.

Ma igyekszem szeretetnyomokat hagyni magam után.

Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása. (Jak 1,17)