Szeretettel a Kertből
Tegyünk egy sétát, mely a Kert ösvényein vezet bennünket.

Ezen az oldalon olvashatók... 

"Fui, quod es, quod eris sum" A lelked ♥ kertje

 https://alelkedkertje.ning.com

 - ből  érkező gondolatok, s mint egy lelki gondolatok, hírlevelek rendszeresen érkezni fognak. Az itt megismertek a Kert lelki ösvényén vezetnek el. Ha az ösvényen feltárultak néha megdöbbentőek, vagy fájnak, akkor tudd, hogy a Kert lelki "metszőollójával" találkoztál. Ez a "metszőolló" maga az igazság. Csak az igazság képes lemetszeni, eltávolítani lelkünkből az oda nem illő igaztalanságokat.

 

Az írások tanulságosak, elgondolkodtatók, megszívlelendők és követendők. 

Szeretettel ajánlom megtisztelő figyelmetekbe őket! 

"Mindannyiunkban van egy gyönyörű virágoskert, a lélek kertje. Minden leckével, amit az élet ad, lélek- kertünk növekszik, és egyre ragyogóbbá válik. A lélek- kertek békéje, fénye és boldogság-illata végül pedig szétterjed a világban, széltében és hosszában."
(Sri Chinmoy)

A FACEBOOK EGYHÁZI SZEREPRE TÖR?

Hozzászólásomban csupán ennyit irtam:

" Kérlek Istenem ne engedd! Ez üzlet! . "

A facebook egyházi szerepre tör?

Itt olvashatod tovább ...

"A Sátán nagyon erős, és nagyon tudja hol mit piszkáljon meg, hol okozzon még több bajt, hová okozzon káoszt. Pedig káosz eddig is volt, és napjainkra már akkora, hogy elménkkel fel sem tudjuk fogni.

Sajnos ismét a régi probléma, vagyis az ember. A sok korlátolt, buta ember, aki megy valami után, mint a bamba birka. Most is ez fog történni, ha Isten nem avatkozik valamilyen módon közbe.

Ez a közösségi oldal szintén teret ad mindenféle rossznak, és ha ez a terv megvalósul, csak egy kattintás fogja elválasztani ezt az újabb erős bizniszt a prostiktól, a pedofiloktól, a pornóképes oldalaktól ... Ugyanis magam talalkoztam olyan linkekkel, melyeket megnyitva facebookos szex, porno oldalakra lehet eljutni, és ez a Youtubeo-ról indul. Gondolom más videómegosztók, és oldalak, mint a Linkedin, Twitter, stb. is benne vannak a pakliban.

Valahogy a még nem fertőzött elméjű, szívű, lelkű embereknek össze kellene fogni!

Oh, de mennyire naiv is vagyok ... Nézzétek meg a nicelife jobb oldali mezőjét:

ott van a Facebook, az Instagram is, melyen legutóbb valakinek a táblagépén pornó- és szextartalmat láttam. Sajnos valaki küldte valakinek, vagyis megosztotta azt a szennyet, amit az Instagram-on osztottak meg.

Köszönöm."   Le jardinier

'Az Internetben megvan a lehetőség a közösségek szétrombolására, nyilatkozta York érseke. David Hope szerint a számítógép "mágiájának" veszélye egy "lélek nélküli közösség" megalkotása...'


"Az Internet jó, ha okosan, helyesen használjuk, de hasonló veszélyforrásai vannak, mint egy jó, és kiadós sétának, ha rosszfelé vesszük az irányt ..."


Csapdák az Interneten

https://kuruc.info/r/59/170310/

Ez is csapda ...

"Az Interneten bárhol, bárki, leginkább a közösségi oldalakon annak adja ki magát, amilyen szerep megtetszik neki ..."

"Ne gondoljuk, hogy ez csupán fikció ... Legutóbb egy rendőrségi videót tekintettem meg, mely elsősorban a vezető Facebook közösségi oldalain megosztott tartalmakra hivta fel a figyelmet. Több rendőrségi videót tettek közzé a videómegosztók, európai, és amerikai rendőrségi videók egyformán hívják fel a figyelmet:

Vigyázz mit osztasz meg, mert tévhit az, hogy csak azok látják a megosztott tartalmad, akikkel azt megosztod. Pillanatok műve, és az egész világ tudni fog róla!"

Életünk értékes pillanatai...

Eszedbe jutott már, hogy a Te drága életed pillanatait mennyien, és hányszor akarták megrövidíteni, bemocskolni?

Nincs jól bevált használati utasítás, sem forgatókönyv, hogyan mentsük meg magunknak életünk drága pillanatait. Mindenkinek magának kell kidolgozni egy személyes stratégiát, mely olyan biztos alapokon áll, hogy soha senkinek ne sikerüljön megingatni.

Az élet drága kincs! Mert lehetnek busás anyagi javaid, kincseid, ha nem látod meg életed talaján a csakis reád váró szépségeket. E szépségek neked virulnak, és neked is hervadnak majd el, mint ahogy őszidőben a legtöbb növény is belesimul az örök körforgásba ... Így, ha szavakkal, tettekkel bántanak, ne engedd be a tolvajokat, mert ellopják tőled, ami neked is a legdrágább: életed pótolhatatlan pillanatait. Mert bizony pótolhatatlan pillanatok ezek mind, és senki nem engedhetné meg magának, hogy öröm, béke, boldog pillanatok helyett örömtelen, boldgtalan pillanatokat éljen meg.

Féltő gonddal vigyázd életed talajának szépségeit, mert ez az a bőségesen termő áldott talaj, ahonnan te is örömet, boldogságot vihetsz másoknak.

Szeretettel, Le jardinier

Hétfői üzenet a Kertből...

Kedves Mindenki!

Hétfő, egy újabb hét kezdete ... Bár ne lenne sok embernek annyira nehéz, mintha sziklákat kellene odébb tolnia. Bizony, nagyon sok embernek elmondhatatlanul nehéz sora van, mert embertelen körülmények között éhbérért dolgozik, olyan körülmények között, feltételek mellett, mely körülmények között jómagam is talán néhány napig bírnám, ha bírnám. Aztán megint mások, és mások nem kényszerülnek napi munkavégzésre. Jó feltételek mellett sem kényszerülnek, mert családjuk jómódú, így dolgozniuk nem kell. Ismét mások ugyan dolgoznak, munkakörülményeik megfelelően jók, szabadidejükben pedig azt tehetnek, amit csak akarnak. Gondolkodom itt férfiakról, nőkről, anyákról, apákról, és a fiatalkorú ifjúságról is.

Lehet most valaki fiatal, középkorú, ha megéri, egy napon idős ember lesz. Sokszor példákat hozok fel egy, meg egy újabb igazság bemutatásához. Ülőalkalmatosságokból sokféle van, amióta a széket, ülőalkalmatosságot feltalálta az ember. De nem mindegy, hogy valakit lekötöznek egy székre, vagy önszántából csücsül rajta x ideig. Ami e földi világban van, szinte minden többfunkciójú. Rajtunk múlik, mire, és hogyan használjuk. Ilyen az Internet is. Az Internet jó dolog addig, ameddig nem olyan célra, olyan ismeretek feltérképezésére használják, melyek alapvetően károsak, romboló hatásúak.

Az Internet jó, hasznos dolog, ha a kereső ember rendelkezik biztos, igaz háttérinformációkkal, így nem esik az Internet láthatatlan csapdáiba. Az Internet jó, hasznos dolog, ha tudjuk, meddig használjuk, hiszen, ha nem alszunk eleget, előbb-utóbb becsukódik életünk kapuja. Köztudott, hogy a drasztikus alváshiány teljes kimerültséghez, majd halálhoz vezet.

Az Internet IS JÓ, ÉS HASZNOS DOLOG, ha tudunk mértéket tartani, és biztosan tudjuk, hogy melyek előbbrevalók életünkben, és melyeket szorítsunk háttérbe annak reményében, hogy az idő múlásával több lesz a szép, maradandó emlék, mint a fájó, felejtésre váró emlék, de valahogy nem megy .... Az emlékeket csak úgy nem lehet kiradirozni.

Csak ne túl gyakran az Internettel legyél "egyedül" ...

Az ember társaslény. Ha egyedül él, és több száz km-es távolságban senki sincs, csak körös-körül a természet, az időtöltése, s majdani emlékei arról szólhatnak, amit élete pillanataiban megtett. Talán nem lesz fizikai értelemben emberi résztvevő az életében, mégis lehetnek csodás emlékei életének feledhetetlen pillanatairól. Ha szeretetben élt a természetben, nem okozott fájdalmat, létével a természet csodájának áldozott, nincs min szomorkodnia, és másoknak sincs miért szomorkodnia. De a földi élet társas kapcsolatokról szól. Különféle emberi társadalmakban élünk, ahol roppantul nehéz élni, megélni, jónak, belátónak, bölcsnek lenni, és maradni.

Szeretettel ajánlom e videót is megtekintésre.

Boldog, szeretetben bővelkedő pillanatokat kívánok!

Le jardinier 

Péntek...

"Hozhoojí nitsihakees", - gondolkodj szépen!

navajo bölcsesség!

Kedves Mindenki!

A szavakról szeretnék gondolkodni ... Nem minden nyelv tudja visszaadni egy, vagy több gondolatból "szőtt" szó értelmét, legfeljebb helyettesítő szavakkal. A magyar nyelv ékes kiválósággal, sokszínűséggel képes kifejezni, szinte megszólaltatni gondolatokat, bizonyára ezért oly nehéz a hű, más nyelvre történő fordítás is.

A szavakkal az ember képes rajzolni, festeni, hallható, látható vázlatokat is készíteni. Képes énekelni, még meg nem született dallamokat "leírni", hitelesen bemutatni. Képes érzéseket úgy megfogalmazni, hogy hallgatóinak szemei nem maradnak szárazon.

A szavakkal az ember, mint egy gondos bába, akárcsak a tekintetekkel, felszínre segíthet sok életképes, s a jövőben talán zseniális gondolatot is, mely majd egy napon az emberiség javát szolgálja, de:

- halálos méregként is használhatja kifejezőeszközeinek tárházát. Elég egy goromba szó, szóhalmaz, dühös, lekicsinylő tekintet ... Elég egyszer, éppen elég, de ha rendszeresen megismétlődik, hogyan lehet semlegesíteni a durva szavak hatásait, a vicsorgó ajkak mimikáját, a tekintetek keménységét, hidegségét? 

A szó olyan, mint a méh: méze és fullánkja van. 

A bántó, goromba szavak, mintegy háborút üzennek annak, akinek szánták. Sőt, máris robbannak a bombák!

"Az észak-amerikai indiánok, a navajok, ősidők óta hisznek a pozitív gondolkodásban és beszédben. Úgy vélik, ha beszélünk valamiről, akkor azt működésbe lendítjük, legyen az jó vagy rossz. A rossz működtetése pedig egyenlő a rontással..."

"Az emberek játszanak a szavakkal. Úgy éppen, mint a gyermekek a játékkockákkal. Csakhogy a szavak veszedelmesebbek, mint a játékkockák. Nem lehet összeszedni őket, és elrakni a ládába, ha rosszul sikerült a játék. A szavak örökre ott maradnak, ahová az első pillanatok hangulatában helyeztük őket. Láthatatlanok és megfoghatatlanok, és ezért nem lehet kijavítani a hibát, amit elkövettünk velük. Az emberek hihetetlenül könnyelműen játszanak a szavakkal." 
/Wass Albert/

"Íme, egy parányi tűz milyen nagy erdőt felgyújthat: a nyelv is tűz, a gonoszságnak az összessége." (Jak.3,5-6).

De ugyanez a nyelv örömet, harmóniát, békét, boldogságot is hozhat mindenki életébe.

Ahogy a keleti bölcsesség tartja: "A kimondott szó egy kilőtt nyíl. Eltalál, és gyakran megsebez egy életre." Bármit ejtünk ki a szánkon, annak súlya van, oly gyakran hatalmas súlya. Minden erőszakos, bántó gondolat/szó nem csupán szomorúságot, elkeseredést, elzárkózást hozhat létre, de szintén bántó, rossz gondolatokat, szavakat, tetteket is felszínre hozhat.

Megtanítottam magam, - mivel az ilyen eseteket nagyon nehéz kikerülni -, egyetlen egy védelem van ellene, a SZERETEK szó. Szeretek, történjen bármi, szeretek. Persze, hogy szomorú vagyok, ha bántanak, de nem engedhetem meg magamnak, hogy hasonlóan vélekedjek, gondolkodjak, cselekedjek, mint sokan mások. Szeretek. S, ez békét, megnyugvást hoz nekem. Szeretek. Ha nem így teszek, láthatatlan fegyvert ragadok, az utálat, a szeretetlenség, a távolodás fegyverét markolom. Szeretek. Ez az egyetlen út, nincs más járható. Nekem nincs.

Boldog, szeretetteli pillanatokat kívánok!

Szeretettel, mint mindig,

Le jardinier

A bizalom.

Csakugyan az egyik legfontosabb tényező az emberi kapcsolatokban a bizalom. Ha nincs bizalom, nincs szeretet sem, mert félve lehetne szeretni úgy, hogy valakiben nem bízunk. A lehetséges változásra, jobbra fordulásra a remény lámpásának gyér fénye valahol mindig a közelben várakozik, de ha nem fordítjuk feléje a tekintetünk, mindhiába. Mindenféle változáshoz elsősorban az ember kell. Lehetnek az életben olyan nehéz döntések, mintha hegyeket kellene valakinek elhurcolnia. Minden döntésnek súlyos érzelmi hatásai vannak. Talán, ha ezek a súlyos érzelmi függések, hatások nem lennének, pillanatok alatt lehetne megrázkodatatások, vívódások, félelmek nélkül dönteni.

Gyakran az új "utak", "kapuk", "ösvények" az emberek orra előtt várakoznak, de a félelem, a kiúttalanság érzésének drasztikus súlyától nem veszik az "adást". Jómagam is átéltem hasonlót. Mi volt, ami kisegített engem is ebből a sehova nem vivő útvesztőből? A hitem, hogy Isten nem hagy magamra, gondoskodik rólam, mert az Úr mindig gondoskodik. E szavaim ismét nem csupán légből kapott szavak, frázisok, hanem igaz, való igaz gondolatok, melyek velem történtek meg.


Az érzelmi széthullás, folyamatos stressz hasonló állapotokat teremt, mint amikor egy gyönyörű kertben hirtelen borzalmas vihar dúl, mely összetöri, szinte porrá zúzza a virágokat, hatalmas káoszt teremtve a kert egész környezetében.

S mikor valami ilyesmi megtörténik, egyszer úgy fogalmaztam, hogy ember legyen a talpán, aki kitartó munkával legelőször össze képes gereblyézni a temérdek hulladékot, majd elhordani, megsemmisiteni, hogy még hírmondója se maradjon, majd lapátolni, földet egyengetni, palántázni, öntözni, gondozni ...

Így kell valahogy az embernek a mély bánatból, az úttalanságból, a reményvesztettségből összegereblyézni, összelapátolni, fellocsolni, palántázni, ültetni ... újraültetni magát ...

Szeretettel, mint mindig,

Boldog MindenJót kívánok!

Le jardinier

Titkos Kert - Éjszakai látogató

"Van egy régi legenda, amely szerint egy fehér és egy fekete angyal kerülgeti a Földet, és figyelik, hallják, hogy az emberek mit mondanak, gondolnak. Ha valaki jól állítja be magát, jót vár, jót remél, akkor a fehér angyal azt mondja, hogy "úgy legyen". És a fekete angyal köteles erre rámondani, hogy ámen. Ha viszont valaki rosszul állítja be magát, szomorú, keserű, akkor a fekete angyal mondja azt, hogy "úgy legyen". És a fehér angyal köteles rámondani azt, hogy ámen.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a hívő, az optimista, a jóra készülő emberek dolgai általában jobban sikerülnek, mint a keserű, pesszimista és rosszat váró emberekéi. Ez nagyon szép legenda, amely megmaradt bennem. Vigyázni kell, hogy mikor száll el fölöttünk a két angyal. Csakugyan hiszek abban, hogy az egyik legfontosabb dolog a bizalom."

Péntek - Szeretettel a kertből

Kedves Mindenki!

Mai gondolataim az előre nem látható jövő, vagy annak egyes részletei megismerésének lehetőségéhez vezetnek. Ugye, a jövőt nem ismerhetjük, legfeljebb találgathatunk, hogyha pl. tisztes, hivalkodásmentes egyszerűségben, jó emberként élünk (ajánlatos), életünk pillanatai meghitt örömben, boldogságban telnek majd, még akkor is, ha nehéz időszakok is árnyékot vetnek rá.

S az efféle hozzáállás egy reményteli készülődés egy szépen beteljesedő életre. Kell ennél több? NEM!

Mert ugyan számtalan ezoterikus jós, látnok hívja fel a figyelmet a jövő megismerésére, de te soha, de soha ne élj vele.!

A történetekről ...

A Mahabharata szerzője úgy gondolta, ..." ha figyelmesen végighallgatsz egy történetet, biztosan nem maradsz a régi." ... S e gondolatot is az igazság fémjelzi, mert gondoljunk csak bele ... Ahogy nyíladozik értelmünk, úgy hatnak ránk közösségeink, kapcsolataink egészen az időskorig. Még egy történet, egy aprócska történet is annyi változást hozhat valaki életébe, talán a nagy felismerések közül az egyiket is, mely megváltoztat bizonyos addigi nézeteket, rögzült álláspontokat.

S most következzen a történet!

Kérem Isten áldását, kegyelmét, hogy élhesd életed meghitt szeretetben!

Szeretettel,

Le jardinier

"Egy bölcs ember

"Egy 92 éves idős bácsi, szépen megfésülködött, megborotválkozott, felöltözött, és reggel 8 órakor elindult az idősek otthonába.
70 éves felesége nemrég hunyt el, s ezért úgy érzi, muszáj elhagynia közös házukat.
Az idősek otthonának előterében várakozik, s ránk mosolyog, mikor azt mondjuk neki, kész a szobája.
Miközben a lift felé tartunk röviden elmondom neki, milyen is az ő kis szobája, elmesélem neki azt is, milyen színű a függöny és az ágytakaró. "Nagyon tetszik!" - lelkendezik, mint egy 8 éves kisgyerek, aki most kapja meg élete első szobáját. "Kedves Mihály, még nem is látta a szobát, várjon egy kicsit."
"Az nem baj"- közli- "A boldogság, az mindentől független dolog. A boldogságot függetlenül választom. Az, hogy a szoba tetszik-e, vagy sem, nem a bútoroktól függ, vagy a dekorációtól - az attól függ, ahogy én azt látni akarom. Én már a fejemben eldöntöttem, hogy a szoba tetszeni fog. A döntésemet minden reggel az ébredésemnél hozom. Dönthetek úgy, hogy a napomat az ágyban töltöm és számolom, hány testrészem nem működik, mely részeim fájnak, vagy köszönetet mondhatok az égnek a testrészeimért, melyek jól működnek. Minden nap egy ajándék, ha ki tudom nyitni a szemem. Az új napra koncentrálok és a szép emlékekre, melyeket az életem során gyűjtöttem össze. Az öregség az olyan, mint a bankszámlád, azt veszed le róla, amit összegyűjtöttél. Ezért az én tanácsom az, hogy sok sok boldogságot és szépet rakjál össze emlékeid bankszámlájára.

Emlékezz ezekre az egyszerű gondolatokra! Ahhoz, hogy boldog legyél:

1.) Szabadulj meg a gyűlölettől!
2.) Szabadulj meg az aggodalmaktól!
3.) Élj egyszerűen!
4.) Adjál többet!
5.) Várj kevesebbet!

SZÉP NAPOT!"

Kőbe vésett szavak - szeretet, barátság

Rövid történet és gondolatok a szeretetről, barátságról, megbocsátásról.

Ének : Susan Ashton - Wonderful Merciful Savior

Szeretettel a mai napra is 

Wass Albert: Te és az Isten

Figyelem!
A videón látható képi tartalom minden feltöltőnél egyedi. Akinek egy-egy kép "talán" nem nyeri el tetszését, illetve nem egyezik nézeteivel, gondolataival, hitével, stb..., próbáljon meg, ha teheti elvonatkoztatni, vagyis Wass Albert gondolataira figyeljen. 

Kedves Látogató!

"Gondoltál-e már arra, hogy milyen csodálatos a világ? Mennyire egész és mennyire tökéletes minden, amit nem az ember alkotott? Nézz meg egy virágot! A legegyszerűbbet: nézz meg egy hóvirágot! 

Honnan tudja meg bent a föld alatt, hogy odakint már elment a hó s az ágak könnyezõ rügyein cinkék hintáznak a napsütésben? Nincs telefonja, rádiója sincsen, mégis értesül arról, hogy mennyire haladt a világ a tavasszal. Hideg föld öleli még a gyökeret, de már megindulnak benne az élet nedvei és moccan a csíra. Felüti kis zöld fejét a nyirkos falevelek alól. Kinõ a szár, utána futnak a levelek. Zöldek. A föld nedvei összetalálkoznak a napsugárral és zöldre festik a hajszálereket. Aztán kinyílik a szár, kifeslik a bimbó, elõkacag a virág. Kacag. Szinte hallani lehet...." - részlet


Szeretettel küldöm a letölthető PDF gondolatokat Wass Albert tollából: Te és a világ, Te és az Isten címmel.


Te és a világ

Köszönöm, Isten áldjon!
Szeretettel kívánok minden szépet, és jót!
Le jardinier 

Szeretettel.

Kedves Látogató, ajánlom szeretettel!

A képet festette egy angol festő, egy olasz költő fia, Dante Gabriel Rosetti.

GÖRÖG-RÓMAI MYTHOLOGIA
MEK

https://mek.oszk.hu/08100/08154/08154.htm

Persephone elrablása 

www.literatura.hu/lexikon/mitosz/persephone.htm

"A nysai mezőn szedett virágot Zeus és Démétér leánya, Persephoné, társnőivel, Ókeanos leányaival. Szedték a virágot a lágy pázsiton, rózsát, sáfrányt, szép ibolyát, íriszt és jácintot, meg a narkissos bíborszínű virágát, amelyet azért sarjasztott Gaia, hogy avval csábítsa a szépszemű leányt, Zeus tanácsára, a halál "mindenkit befogadó" királyának, Polydektésnek járva a kedvében. Csodálatos szépségben tündöklött az újfajta virág, megbámulta, aki csak látta, isten és ember egyaránt, amint gyökerétől százfelé ágazott. Pompás illatára nevetett az ég is, nevetett az egész föld és a sós tenger. Csodálkozva nézte Persephoné s boldogan nyújtotta, mint szép játék után, a kezét. De ekkor meghasadt a föld, felbukkant halhatatlan lovaival Kronos soknevű fia, kit Hadésnak és Plutónnak és Polydegmónnak is hívnak az emberek. Hiába tiltakozott a leány, felkapta aranyszekerére és vitte magával, akárhogy is sikoltozott. Rémült kiáltással hívta segítségül atyját Persephoné, de nem hallotta meg senki a hangját, sem isten, sem ember, csak Persaios leánya, Hekaté, az éjszaka sűrű fátylát viselő, háromtestű istennője, és Hélios, a Nap istene, Hyperión ragyogó fia. Zeus az istenektől távol, imádsággal tele templomban ült, hogy fogadja a halandó emberek áldozatait s hagyta, hogy leányát elrabolja Hadés. Amíg a földet s a csillagos eget látta Persephoné és a halakban bő, zúgó tengert, meg a nap sugarait, remélte, hogy meglátja még felséges anyját és az örökkévaló istenek családját. Addig még a remény, akárhogy is búsult, csak elcsöndesítette..." 

 magyar mitológia lapja

https://magyarmitologia.uw.hu/

Úgy vélem, hogy az ősi múlt minden magyar életének a része, még akkor is, ha egy életen át sem gondol rá. S, úgy vélem, így van ezzel minden nemzedék. 

Ősmagyarság története , - mondák, regék, mesék ...
Székely, csángó, palóc, besenyő, jász magyarok a Kárpát-medencében ...
Mindenkinek vannak olvasott, hallott, tanult emlékei származásának ősi múltjáról, eredetéről. Nem lesz ártalmára senkinek, ha feleleveníti, illetve új információkra tesz szert. Így ajánlom szíves olvasásra!

A Feszty Körképről - olajfestmény ...

Aki még nem látogatott el Ópusztaszerre a Nemzeti Emlékparkba, a körképcsarnokba, hogy megnézze a Feszty Árpád által festett un. "Feszty körképet", ajánlom, tegye meg. Leírhatatlan élményben lesz része. Az emlékpark hatalmas területen fekszik, megannyi csodálatos látnivalóval. 

Feszty körkép

A magyarok bejövetele

Minden népnek van őstörténete, legendáriuma, és mesés meséi is. Hoztam is magammal egyet, egy valóban mesés mesét, mégpedig Persephone történetét.  

Perszephóné

Szerény meglátásom az, senkinek nem eshet bántódása, ha olvas, vagy tájékozódik egy nép legendáriumáról. Miért teszem közzé e talán furcsa gondolatokat? Sajnos, az emberek között sokan vannak, akik valamilyen elgondolásból hárítják a világra való kitekintést. Így csak abban a "körben" forgolódnak, amit a magukénak is elfogadtak. Aki így gondolkodik, így cselekszik, utaznia, világot látnia sem lenne szabad, hiszen kikerül a maga választotta "igen csak szűk körből", kénytelen hallani, és látni is, idegen kultúrákat, embereket, dallamokat, és sok minden mást , egy másik "világot" megismerni. Úgy gondolom eredetünk megismerésén túl ez utóbbi sem lesz senkinek kárára!

Boldog Mindenjót kívánok!

Szeretettel,

Le jardinier

Igazságokról ... 

Kedves Látogató!

Kíváncsisággal töltene el, hogy Te mit gondolsz ...

Magam is megnéztem a Persephone videót ... , Hm.... joggal mondhatják rám, hogy szentimentális vagyok, mert igaz. De nézzünk túl a videón, Persephonén, a történeten, a szereplők egyéni indíttatású történetein....

Az érzésekre fókuszáljunk... Persze nem nagyon tudunk, mert az érzések sokszor pillanatról pillanatra is változhatnak, de szilárdan kitarthatnak akár egy életen át is. Tagadhatatlan, hogy gyakran mi magunk érzéseit sem értjük meg. Mégis vannak időtlen érzelmek, melyeket a legnagyobb vihar sem ingathat, semmisíthet meg.... talán azért nem, mert olyan nagy mélységekből fakadtak. Talán a szív legmélyéről.

Ugye úgy tartják, ahol nagy a mélység, oda a fény sem hatol le. De a szív legmélyén születő érzésekhez igen. Azon a helyen oly nagy a tisztaság, hogy nem tudjuk elképzelni. Ott oly sziporkázón tiszta a fény, hogy szemünk belekáprázna. S a szív legmélyén lakik az igazság is. Az egyik bölcsesség tanácsolja, hogy mindig a szívünkre hallgassunk. A másik az ellenkezőjét. Az elme azonban nagyon tud trükközni ...
A következő videón egy vak kisfiú a macska karmaiból megment egy, a fészekből lepottyant fiókát. Az elme azonnal feltenné az első kérdést. Hogyan lehetséges ez? Ez is csak kitaláció, átverés, hiszen nem lát, no, és hogyan tudna vakon fára is mászni ...? Nagyszerűen! Mint ahogyan a test képes öngyógyításra, képes egy megszűnő funkció átvételére is, képes kifejleszteni a halláson túli hallást is. Amire az átlagos látású, nem sérült látású nem képes, a világtalan igen. Rejtett érzékelések birtokába jut... oly hangokra lesz figyelmes, melyeket sokan mások nem hallanak meg ... a tapintás, és sok más érzékelés annyira finomodik, amennyire csak lehet... Mennyire utópisztikus ez annak, akinek egyik érzékszerve sem sérült.
De visszatérve Persephone történetére, a mitológiai történeten túl, helyezzük bele a szereplők érzéseit, érzelmi indíttatásait a magunk életének valamelyik történetébe. Ugye, hogy mennyire más így tekinteni e mitológiai történetre? Azonnal megmutatkoznak az emberi vonásai is... , néhány képkockáról akár mi magunk is integethetnénk ...
Csupán ennyit szerettem volna megosztani Veletek. Köszönöm.
Isten áldjon!
Le jardinier 

Szeretettel a Kertből ...

"Ha arcunk fényét pár könnycsepp kócolja,
Akkor szívünkben zuhatagok vannak,"

József Attila - imádságok megfáradtaknak


Én meglehetősen későn, talán az "utolsó időben" születtem szüleimhez. Még emlékszem, előfordult, hogy valaki megkérdezte, hogy a nagymamám jött értem? Pedig én nem láttam az édesanyám idősnek, vagy csúnyának ...Láttam anyukámról több fiatalkori képet, s láttam egy képet, melyen koszorúslány volt... Úgy festett a képen, mint egy csodás, földreszállt angyal, nem mint egy filmsztár, vagy celeb ... , mert manapság leginkább az ilyenekhez hasonlítananak valakit. Apukámat a szülei József Sándor névre keresztelték, és Józsefnek, "Jóskecomnak" becézték. Most is úgy emlékszem apukámra, mint a Józsefek Józsefére ...

Nem szabad hagyni, hogy az oly gyakran otromba, gonosz "kinti világ szája" bemocskolja az életünk szépségeit, hiszen ... "Jól csak a szívével lát az ember ..."


Ugye ..., amit a szíved súg, a füleddel soha nem fogod meghallani ...

Boldog mindenJÓT kívánok!

Szeretettel,

Le jardinier